2 серпня 2023, 07:55

Пєсков про нову політику Кремля: "Москва готова негайно повернутися до зернової угоди"

Москва "готова негайно повернутися до зернової угоди", однак вимагає виконання її ультиматуму.

Пєсков про нову політику Кремля: "Москва готова негайно повернутися до зернової угоди"

Два тижні тому Москва звинуватила Київ в атаці на міст через Керченську протоку та, вирішивши вдатися до шантажу, вийшла із зернової угоди. У ніч на 2 серпня спікер Кремля Дмитро Пєсков повідомив, що політика влади РФ кардинально змінилася.

"Москва готова негайно повернутися до зернової угоди, але після того, як будуть виконані умови для Росії", - сказав він.

Заява прозвучала після слів постпреда США при ООН Лінди Томас-Грінфілд про те, що вона має дані про підготовку Росії до повернення до переговорів щодо зернової угоди.

Це не перший сигнал Москви про готовність повернутися до переговорів із партнерами. 25 липня Кремль уже говорив про намір відновити "зернову угоду".

Однак пізніше Путін намагався задобрити країни Африки обіцянкою безкоштовного зерна. Відповідь гостей саміту РФ - Африка стала для президента РФ потрясінням: політики не забажали "дарів", а дуже просили розблокувати чорноморський коридор, яким Україна може вивезти зерно.

Крім цього, поставки до Туреччини товарів із РФ за останній місяць впали на 36% на тлі ігнорування Москвою зернової угоди.

Автор: Анастасия Югова

Останні новини