4 серпня 2023, 14:20

Війна з Україною "з'їла" понад третину російського бюджету, та це тільки початок – Reuters

Закриті документи, що потрапили до ЗМІ, свідчать про те, що цього року військові витрати РФ зростуть ще у 2 рази.

Війна з Україною "з'їла" понад третину російського бюджету, та це тільки початок – Reuters

Військові витрати перевищили 1/3 державного бюджету країни-окупанта Російської Федерації, а у поточному 2023 році вони ще подвояться, пишуть у своєму розслідуванні журналісти агентства Reuters.

Представники ЗМІ змогли ознайомитися із закритими російським документами, в яких розписується детально, як розподіляються витрати держбюджету держави-агресора. З цих документів випливає, що військові витрати РФ зростають не по днях, а по годинах.

Автори матеріалу акцентують особливу увагу на тому факті, що тільки у 1-му півріччі 2023 року РФ витратила на оборону понад п'ять із половиною трильйонів рублів, що вже на 12 % перевищує ту суму, яку раніше було передбачено на весь цей рік (а загалом виділялося 4,98 трлн руб).

Також фінансові аналітики, опитані авторами Reuters, які готували цей матеріал, підрахували, що такого високого відсотка оборонних витрат у РФ не було вже понад 10 років.

Фахівці підкреслюють, що російська економіка поки що зростає на військовому допінгу, але витрати на ВПК і безпосередньо на війну рано чи пізно істотно розширять і без того величезні бюджетні дірки.

Нагадаємо, через розв'язання Путіним агресивної війни проти України у бюджеті Пенсійного фонду РФ збільшилася діра до 5 трильйонів рублів.

Як раніше повідомлялося, у Росії відбувається новий обвал рубля, курс "дерев'яного" летить до 100 за долар.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини