22 серпня 2023, 11:34

Економіст Ігор Ліпсиц озвучив гучний прогноз: "Рубль обвалиться у 2 рази, майбутнє Росії злиденне й убоге"

Доктор економічних наук Ліпсиц порівняв нинішні процеси у РФ із тим, що сталося з Кубою.

Економіст Ігор Ліпсиц озвучив гучний прогноз: "Рубль обвалиться у 2 рази, майбутнє Росії злиденне й убоге"

Один із топ-економістів Російської Федерації, доктор економічних наук Ігор Ліпсиц, звільнений із Вищої школи економіки за надуманим приводом, дав вельми невтішний для "скріпленої" держави прогноз, згадавши і курс рубля, інформує "Главком".

За словами експерта, "майбутнє Росії - злиденне й убоге", оскільки на країну-агресор через непродуману зовнішню та внутрішню політику вищого керівництва очікує галопуюча інфляція, неминуче падіння рубля ще приблизно вдвічі, а також багато інших проблем.

Ліпсиц також виокремив головні причини падіння "дерев'яного" й оцінив ефект обмежувальних заходів, запроваджених цивілізованими країнами проти РФ.

За словами доктора економічних наук, обвал рубля обов'язково продовжиться, а те, що Центробанк нещодавно підняв ключову ставку до 12%, після чого рубль зі 101 зміцнився до 95, не допоможе надовго зупинити його падіння.

"Буде зростання валютних торгів на біржі, що зіб'є курс рубля до 90 за 1 долар. На такому рівні деякий час його намагатимуться тримати, може, близько місяця, може, трохи довше. Потім він, звісно, знову почне зростати, особливо після виборів у РФ", - прогнозує Ліпсиц.

За словами економіста, російська валюта просяде щодо долара досить відчутно: спочатку до 120-140 одиниць за $1, а потім обвалиться ще більше.



Нагадаємо, російському рублю напророкували нову хвилю падіння, незважаючи на термінові заходи Кремля.

Також банкір, професор НДУ ВШЕ Євген Коган упевнений, що підвищення ключової ставки не втримає курс рубля, а замість цього зашкодить російській економіці.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини