29 серпня 2023, 13:44

Тепер точно не замерзнемо – марно Москва сподівається: в Україні відкрито нове родовище газу

Запаси відкритого родовища "блакитного палива" можуть принести Україні до мільярда кубометрів.

Тепер точно не замерзнемо – марно Москва сподівається: в Україні відкрито нове родовище газу

Компанія "Укргазвидобування" повідомила вельми позитивну новину для українців: на території нашої країни відкрито нове родовище природного газу, запаси якого потенційно можуть наближатися до обсягу в 1 млрд кубометрів. Про це йдеться у новинній стрічці офіційного сайту "Нафтогазу".

Повідомляється про те, що в Україні повністю закінчено успішне випробування пошукової свердловини глибиною близько 4 км, звідки вже видобуто понад 100 000 кубометрів метану.

Також вказується, що перед бурінням згаданої свердловини було проведено 3D-сейсморозвідувальні дослідження, завдяки цьому профільні фахівці і змогли уточнити її геологічну модель.

"Це вже чергове відкриття нових вуглеводневих покладів, зроблене нашими геологами за останній рік", - каже Олег Толмачов, виконувач обов'язків генерального директора "Укргазвидобування".

Таким чином, можна впевнено говорити: усі спроби держави-агресора Російської Федерації "заморозити" Україну, як вони це намагалися зробити минулої зими, не увінчаються успіхом і у прийдешні холоди.

Нагадаємо, Австралія завдяки вирішенню внутрішніх суперечок, що стосуються видобутку СПГ, раптово збила ціни на газ у Європі.

Також ми писали, що Туркменістан підставив "підніжку" Москві з газом: збільшення російських поставок до Китаю не відбудеться.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини