13 вересня 2023, 18:53

"Єдиний шанс", – Дерипаска запропонував "вилікувати" РФ від технологічної відсталості грошима Африки

Кремлівський мільярдер Олег Дерипаска поскаржився, що через "спецоперацію" посилюється технологічне відставання Росії.

Близький до Кремля олігарх Олег Дерипаска попередив росіян, що без іноземних інвестицій ситуація у країні швидко погіршуватиметься. Однак через "спецоперацію" іноземці не хочуть вкладатися у Росію.

Про це мільярдер заявив в інтерв'ю прокремлівському агентству "РБК", передає Діалог.UA.

Дерипаска вважає, що єдина можливість "вилікувати" РФ від технологічної відсталості та врятувати економіку - це залучити гроші "дружніх країн", зокрема з Африки. Однак, зазначив він, сьогодні навіть ці держави не хочуть мати економічних справ із Росією.

Російський бізнес, запевнив мільярдер, самостійно економіку витягнути не у змозі. Через високу ставку Центробанку кредити для багатьох із них виявилися непідйомними, розвивати свій бізнес вкрай непросто.

До того ж, зазначив олігарх, у бізнесменів немає впевненості у майбутньому, високі ризики, а "образ майбутнього розмитий".

"Ми сильно розбалансували систему останні 12 років... Для нас єдиний шанс - це залучити сюди інвесторів китайських, індійських, індонезійських, з тієї ж Африки", - заявив кремлівський мільярдер.

Він уточнив, що наразі "притягнути за вуха" інвесторів у Росію не представляється можливим. Однак, з його слів, коли війна проти України завершиться, це буде можливим.

Раніше Дерипаска висміяв російську економіку.

Ми також писали, що Дерипаска передрік Росії фінансову катастрофу.

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини