15 вересня 2023, 11:44

Росіяни зможуть потрапити до Фінляндії виключно на своїх двох – ЗМІ

Уряд Фінляндії також готовий ввести заборону для легкових машин, що мають російську реєстрацію.

Росіяни зможуть потрапити до Фінляндії виключно на своїх двох – ЗМІ

У середу, 13 вересня, уряд Естонії приєднався до рекомендації ЄК щодо заборони в'їзду до країни автомобілів з російською реєстрацією. Таким чином, у всі три країни Балтії росіяни можуть потрапити тільки пішки.

Сьогодні, 15 вересня, телерадіокомпанія Yle повідомила, що до цих рекомендацій може приєднатися і Фінляндія.

Більш жорстку позицію Гельсінкі вже сьогодні має озвучити глава МЗС країни Еліна Валтонен.

Ще минулого тижня члени Єврокомісії рекомендували країнам ЄС заборонити в'їзд на територію своїх країн легкових машин з російською реєстрацією. Першими відгукнулися всі три країни Балтії.

На початку поточного тижня глава МЗС Естонії Маргус Цахкна під час брифінгу зізнався, що санкції проти РФ матимуть чинність, тільки якщо діяти спільно.

Фінські ЗМІ пишуть, що під заборону можуть потрапити машини, що перевозять менше ніж 10 осіб. При цьому будуть деякі винятки з правил. На сьогодні невідомо, коли обмеження набудуть чинності.

Після вторгнення армії Путіна в Україну уряд Фінляндії посилив правила в'їзду громадянам РФ у країну. Потік росіян зменшився, проте він все ще є.

Ще 8 вересня депутати ЄК опублікували пояснення до рекомендацій щодо заборони ввезення або вивезення в або з РФ товарів і автомобілів.

Раніше ми повідомляли, що 13 вересня о 10:00 Естонія заборонила в'їзд у країну легкових машин із російською реєстрацією.

Нагадаємо, у Фінляндії затримали терориста Петровського, який у 2014-2015 роках воював на Донбасі проти ЗСУ.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини