29 вересня 2023, 10:04

"Газпром" б'є на сполох: через відмову низки країн від російського газу видобуток впав на чверть

У Москві поскаржилися, що причина зниження видобутку газу на 24,7% – ухвалення "політично мотивованих" рішень.

"Газпром" б'є на сполох: через відмову низки країн від російського газу видобуток впав на чверть

Російський енергетичний монополіст "Газпром", підконтрольний диктатору Володимиру Путіну та керований його вірними соратниками, скоротив видобуток "блакитного палива" майже на чверть, вказавши причину: відмова низки країн від російського газу, пише "Медуза" з посиланням на звіт компанії.

Стало відомо, що за підсумками першого півріччя поточного року видобуток природного та попутного газу у РФ склав 179,45 мільярда кубометрів, що майже на чверть нижче, ніж за аналогічний період 2022 року.

При цьому росіяни пояснюють такий сильний обвал видобутку газу не власними економічними прорахунками та, тим більше, не розв'язанням війни Кремлем, а тим, що цивілізовані країни ухвалили "політично мотивовані" рішення.

"Зниження видобутку на 24,7% пов'язане з ухваленням у низці країн політично мотивованих рішень, спрямованих на відмову від імпорту російського газу", - пишуть представники "Газпрому" у своєму офіційному звіті.

Як це зручно, коли власні проколи та злочини можна списати на зовнішніх "ворогів"... Але ж ще недавно у Кремлі хвалилися, що після "бану" в Європі зможуть спокійно переорієнтуватися на азіатський ринок і "жодних проблем". Як бачимо, проблеми у Росії таки є.

Раніше ми писали, що у "Газпрому" погіршуються справи, а на росіян чекає найбільше за 11 років підвищення ціни на газ.

Крім того, російський "Газпром", який Кремль перетворив на зброю гібридної війни, опинився на порозі знищення.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини