5 жовтня 2023, 07:44

Кремль знайшов новий спосіб нашкодити "зерновому коридору" та підставити Київ – МЗС Британії видало план РФ

Кремль готовий встановити морські міни на шляху проходження кораблів, які везуть зерно з України до країн світу.

Кремль знайшов новий спосіб нашкодити "зерновому коридору" та підставити Київ – МЗС Британії видало план РФ

Учора, 4 жовтня, у МЗС Британії звинуватили РФ у тому, що Москва планує завдати удару по "зерновому коридору", замінувавши шлях, яким кораблі перевозять товари з України.

РФ не тільки ракетами та дронами-камікадзе завдає ударів по портовій інфраструктурі України, а й має намір встановити морські міни у Чорному морі, інформує прес-служба МЗС Британії.

Росії вигідно, щоб Україна не могла експортувати своє зерно. Таким чином Кремль може шантажувати Київ і при цьому ще більше тиснути на українську економіку.

РФ більше не хоче відкрито атакувати цивільні кораблі, але при цьому вирішила діяти приховано, встановивши морські міни.

У Лондоні спеціально оприлюднили цю новину, щоб у майбутньому РФ не могла звинуватити у підривах кораблів Україну.

У Британії підкреслили, що вони виступають за продовження роботи "зернового коридору" як Чорним морем, так і через Дунай і сухопутними шляхами.

Глава МЗС Джеймс Клеверлі підкреслив, що весь світ спостерігає за РФ, яка цинічно намагається звинуватити Київ у "своїх же нападах" на кораблі. Захід виступає проти Путіна, щоб той більше не зміг нашкодити іншим країнам.

Після того як Кремль вийшов із зернової угоди, було пошкоджено 130 об'єктів портової інфраструктури України. Також було знищено до 300 тисяч тонн зерна, яким можна було б прогодувати понад млн осіб на рік.

Раніше Кулеба прояснив ситуацію навколо "зернового скандалу" між Україною та Польщею.

Нагадаємо, Столтенберг дав прогноз, чим може закінчитися "зернова суперечка" між Києвом і Варшавою.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини