9 жовтня 2023, 07:27

Конвой із заарештованими у Німеччині машинами російського олігарха Усманова розтягнувся на десятки метрів – кадри

У Німеччині заарештували всі автомобілі, що належать другу Путіна російському олігарху Усманову.

Конвой із заарештованими у Німеччині машинами російського олігарха Усманова розтягнувся на десятки метрів – кадри

У Німеччині заарештували всі автомобілі, що належать другу Путіна російському олігарху Усманову. Конвой із заарештованими машинами розтягнувся майже на кілька десятків метрів. Всього ж п'ять великих автовозів конфіскували 7 автомобілів Алішера Усманова.

Загальна сума заарештованих машин склала 5,4 млн євро, інформує канал "Україна 365".

Відомо, що на території курортного міста Роттах-Егерн (Німеччина) в Усманова була вілла, яку він купив на березі озера Тегернзе в Альпах.

Усманов потрапив до "чорного списку" ЄС 28 лютого 2022 року. Йому заборонено в'їзд до Євросоюзу, а також у нього заморожено всі активи за кордоном. У Німеччині його також підозрюють в ухиленні від сплати податків і відмиванні грошей.

Співробітники правоохоронних органів Німеччини ще 5 жовтня провели рейд на його віллі. Усманова називають одним з "улюблених олігархів" Путіна.

Раніше ми повідомляли, що наприкінці грудня 2022 року СБУ виявила та конфіскувала товар, призначений для однієї з компаній Усманова.

Нагадаємо, у квітні 2023 року США та Британія запровадили нові санкції проти холдингу USM Holding, що належить Усманову.

Також Вашингтон запровадив санкції проти 42 китайських компаній, що постачають РФ мікросхеми.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини