19 жовтня 2023, 09:55

"Втратив терпіння": Ілон Маск може відключити Х (Twitter) для користувачів з ЄС – ЗМІ

Власник Х (Twitter) незадоволений розслідуванням Євросоюзу та можливими штрафами через новий закон про боротьбу з дезінформацією у Мережі.

"Втратив терпіння": Ілон Маск може відключити Х (Twitter) для користувачів з ЄС – ЗМІ

Власник Х (Twitter) Ілон Маск розглядає можливість часткового блокування або повного відключення соцмережі для користувачів з Євросоюзу.

Про це пише Business Insider з посиланням на свої джерела.

Американський мільярдер незадоволений розслідуванням, розпочатим владою ЄС через дезінформацію, яка нібито масово з'являється у соцмережі, зокрема, про війни в Ізраїлі й Україні.

Річ у тім, що у серпні цього року в Євросоюзі почав діяти закон Digital Service Act ( DSA), який регулює інтернет-послуги та зобов'язує мережеві платформи "фільтрувати" контент, видаляючи фейки та публікації з пропагандою насильства.

Маск звертався до єврокомісара з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретона з проханням надати критерії для відповідності нормам DSA, але чіткої відповіді так і не отримав.

За інформацією джерел, у бізнесмена "увірвався терпець" і він всерйоз розглядає можливість про закриття Х для користувачів з ЄС.

Раніше в ЄС дорікнули власнику соцмережі Twitter (X) Ілону Маску у відсутності контролю за недостовірною інформацією про напад ХАМАС на Ізраїль, пригрозивши штрафними санкціями.

Також ми повідомляли, що за часів Маска соцмережа Х є найбільшим майданчиком у Мережі для пропаганди Кремля та його ідей.

Автор: Михаил Бутко

Останні новини