19 жовтня 2023, 15:23

Якою буде погода в Україні у грудні та на Новий рік: легендарний метеоролог поділилася прогнозом

Вазіра Мартазінова прогнозує, що перший зимовий місяць буде відносно м'яким, а на Новий рік підуть дощі.

Якою буде погода в Україні у грудні та на Новий рік: легендарний метеоролог поділилася прогнозом

Керівник відділу кліматичних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту, Почесний працівник Укргідрометслужби, професор Вазіра Мартазінова поділилася прогнозом на зиму, інформує OBOZ.UA.

За словами фахівця, прийдешня зима очікується досить теплою та м'якою, а опади будуть переважно у вигляді мокрого снігу або снігу з дощем.

Морози, звісно, теж очікуються, наприклад, у грудні, але вони, за прогнозами, будуть не дуже суворі. Також висока ймовірність того, що на Новий рік, на жаль, снігу не буде.

За словами Мартазінової, найближчої зими вкотре очікуються температурні "гойдалки". Через переважно плюсові температури буде, найімовірніше, або сніг із дощем, або мокрий сніг.

"Усі похолодання будуть короткочасними, нестійкими, швидко змінюватимуться та переходитимуть на вищі температури, але незначні, водночас обійдеться без особливих морозів - від 0 до +5 у денний час", - каже вона.

У грудні 2023 року, на думку синоптика, очікується відносно м'яка для цього місяця погода. Єдиний час, коли можливе різке похолодання з морозами до -15, це середина місяця. Однак засмучуватися не варто, оскільки триватиме така холодна погода недовго та вже за кілька днів зміниться потеплінням.

На Новий 2024 рік, на жаль, сніг не прогнозується, але водночас не буде і сильних морозів, у денний час температура буде взагалі плюсова, можливий мокрий сніг.

Січень також не принесе особливо зимової погоди. Цього місяця зберігатиметься температура повітря 0 до +5 вдень, а вночі до -5. Опадів буде небагато, водночас іноді температура, переважно у нічний час, може опускатися до -10, але не нижче.

Нагадаємо, 16 жовтня в Україні вже випав перший сніг: у Мережі опублікували кадри з карпатських вершин.

Як повідомлялося раніше, синоптики розповіли, коли саме українцям чекати похолодання зі снігом.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини