1 листопада 2023, 10:31

Зроблено важливий крок назустріч ЄС: Україна може врятувати європейські країни від різкого зростання цін на газ

Київ запропонував низькі тарифи на зберігання блакитного палива, що підняло попит серед європейських компаній.

Зроблено важливий крок назустріч ЄС: Україна може врятувати європейські країни від різкого зростання цін на газ

Україна зробила надважливий крок назустріч державам Європейського союзу, запропонувавши низькі ціни на зберігання природного газу. Таким чином наша країна може врятувати європейців від різкого зростання цін на блакитне паливо, пише авторитетне видання Financial Times.

Також підкреслюється у матеріалі, що країни ЄС активно використовують українські сховища газу. Після того як Україна запропонувала низькі тарифи на зберігання газу, вона стала користуватися попитом серед європейських компаній.

"Сховища природного газу в Євросоюзі практично заповнені, що змушує енергетичні компанії блоку розміщувати надлишкові запаси в Україні напередодні пікового попиту взимку", - зазначають автори Financial Times.

Варто також звернути увагу на такі дані: сховища Євросоюзу зараз заповнені практично на 100 %, а ризик дефіциту газу в Європі цієї зими низький. Європейці, пам'ятаючи "газовий шантаж" у виконанні росіян, тепер запасаються паливом завчасно.

Як раніше повідомлялося, Україна зупинить транзит російського газу в Європу: названо терміни.

До речі, європейські чиновники зазначають, що ЄС не збирається повертатися до імпорту газу з Росії, навіть якщо війна в Україні завершиться.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини