20 листопада 2023, 07:42

ЗМІ знайшли обслуговуваний ЗС США завод у ЄС, який отримує нафту з РФ

Російська нафта все ще надходить на нафтопереробний завод у Греції.

ЗМІ знайшли обслуговуваний ЗС США завод у ЄС, який отримує нафту з РФ

Грецький завод Motor Oil Hellas продовжує приймати нафту з РФ. "Чорне золото" надходить до цієї країни переважно з Туреччини, а право власності на нафту постійно змінювалося.

Про це повідомили журналісти Washington Post ще минулого тижня. Найцікавіше, що цей грецький завод обслуговує ЗС США.

Аналітик компанії RBN Energy Роберт Ауерс заявив, що до Греції нафта надходить із Дертела (Туреччина), але у суміші дуже велика кількість нафти, яку було видобуто російськими компаніями.

Лише у період з 2021 по 2023 роки термінал у Детрелі отримав 5,4 млн барелів нафти, з якої тільки 1,9 млн не російського походження. "Чорне золото" надходить до Туреччини морем.

Тільки у лютому 2023 року Дертел відвантажив 7 млн барелів нафти, з яких 4,2 млн - підприємству Motor Oil Hellas.

Ще у березні 2022 року Пентагон уклав із заводом із Греції новий контракт на більшу суму. З лютого 2023 року понад 1 млн барелів авіагасу було відправлено із заводу Motor Oil Hellas в Італію, Британію, Іспанію та Францію.

В Агентстві оборонної логістики Пентагону прокоментували ЗМІ, що не знають нічого про походження нафти, яка надходила або надходить на підприємство Motor Oil Hellas у Греції.

Раніше західна преса повідомила про те, що РФ не дотримується цінової стелі на нафту, яка має становити не більше 60 доларів за барель.

Нагадаємо, наприкінці листопада ціна на російську нафту впала, щойно Захід взявся за "тіньовий флот" Путіна.

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини