23 листопада 2023, 13:58

В Україні дефіцит автогазу через блокаду кордону польськими перевізниками

Перебої з газом спостерігаються на заправках UPG, Socar, MOTTO, а також деяких інших.

В Україні дефіцит автогазу через блокаду кордону польськими перевізниками

Блокада кордону окремими польськими перевізниками, які представляють асоціацію, пов'язану з РФ, призвела до того, що в Україні зараз спостерігається дефіцит автомобільного газу, передає УНІАН із посиланням на керівника консалтингової компанії "А-95" Сергія Куюна.

За його інформацією, у половині областей України зник заправний газ у мережі "Привату", а на тих АЗС, де він залишився, його ціна зросла до 39,6 грн/л.

Перебої з автогазом зафіксовано на таких заправках, як MOTTO, UPG, БРСМ, Socar і "Авантаж".

Варто зазначити, що раніше через українсько-польський кордон надходило 30 % імпорту або приблизно 25 % усього ринку скрапленого газу.

Водночас стало відомо, що польські протестувальники заблокували ще один контрольно-пропускний пункт "Медика". Рух вантажівок через цей КПВВ ускладнено, а блокування може тривати щонайменше до 26 листопада.

Нагадаємо, деякі польські перевізники почали блокаду кордону з Україною, перекривши одразу три пункти пропуску для руху вантажівок.

До речі, з перевізниками, які блокують польсько-український кордон, не все так просто: вони раніше працювали у РФ і Білорусі.

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини