12 грудня 2023, 13:24

"Київстар" назвав причину масштабного збою: офіційна заява

Сьогодні зранку компанія зазнала потужної хакерської атаки, заявили у "Київстарі".

"Київстар" назвав причину масштабного збою: офіційна заява

Мобільний оператор "Київстар" офіційно підтвердив, що вранці 12 грудня його мережа була мішенню потужної хакерської атаки. Унаслідок атаки стався технічний збій, за підсумками якого абоненти компанії тимчасово втратили доступ до послуг зв'язку.

Як повідомили у прес-службі оператора, наразі "Київстар" залучив представників правоохоронних органів і спецслужб, які спільно працюють в офісі компанії. Там запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. У компанії пообіцяли виплатити компенсацію тим, хто не мав зв'язок або не зміг скористатися необхідними сервісами.

Наразі оператор працює над усуненням наслідків атаки.

Атака була спрямована на інфраструктуру оператора, зокрема на його сервери та мережі. Унаслідок атаки було порушено процеси роботи та керування мережею.

Атака сталася вранці 12 грудня. Унаслідок неї абоненти "Київстару" тимчасово втратили доступ до послуг зв'язку, включно з мобільним зв'язком, Інтернетом, телебаченням і платіжними сервісами.

У 2022 році "Київстар" надав значну підтримку Україні у період російського вторгнення. Компанія надала безкоштовні послуги зв'язку для Збройних сил України, рятувальних служб і цивільних осіб. "Київстар" також допомагав в евакуації людей із зони бойових дій.

Компанія є одним із найбільших роботодавців в Україні. Там працює понад 10 тисяч осіб.

"Київстар" є важливим гравцем на українському ринку телекомунікацій. Компанія відіграє ключову роль у забезпеченні зв'язку та доступу до інформації для мільйонів українців.

Нагадаємо, у вівторок, 12 грудня, стався серйозний збій у роботі українського мобільного оператора "Київстар".

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини