15 грудня 2023, 10:54

Світовий банк виділяє Україні фінансування на зарплати бюджетникам і соцвиплати: відома сума

Фінансова організація надасть уряду України 1,34 мільярда доларів на пенсії, зарплати бюджетникам і підтримку ВПО.

Світовий банк виділяє Україні фінансування на зарплати бюджетникам і соцвиплати: відома сума

Світовий банк виділяє Україні 1,34 мільярда доларів на державні витрати. Йдеться про виплату пенсій, зарплат працівникам бюджетної сфери (вчителям, лікарям, рятувальникам та іншим категоріям) і допомоги внутрішньо переміщеним через військові дії громадянам.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Основна частина коштів (1,086 мільярда) - це кредитні гроші, надані урядом Японії. Інша - гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України. Кошти будуть перераховані Україні після того, як Світовий банк отримає від Кабміну підтвердження, на що конкретно будуть витрачені ці гроші.

Зазначається, що допомога від Світового банку може бути збільшена після надання країнами-донорами додаткових кредитних коштів і у тому разі, якщо Україна виконає зобов'язання щодо цільового витрачання грошей, заявили у банку.

Зі свого боку, український прем'єр Денис Шмигаль зазначив, що виділення цих грошей допоможе посилити обороноздатність України, яка витрачає основну частину свого бюджету на потреби армії.

Тим часом прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає фінансову боротьбу формою контрнаступу та готує "швидкі інвестиції" в Україну.

Натомість прем'єр Угорщини Орбан наклав вето на "мегапакет" від ЄС, до якого входить і середньострокова програма допомоги Україні.

Автор: Михаил Бутко

Останні новини