22 грудня 2023, 15:53

РФ уперше в історії вибула з ТОП-100 країн за швидкістю мобільного Інтернету

Російська Федерація через санкції поступилася Узбекистану та Тунісу позиціями за швидкістю мобільного Інтернету.

РФ уперше в історії вибула з ТОП-100 країн за швидкістю мобільного Інтернету

Технологічне відставання Росії набирає обертів. За підсумками 2023 року Росія вперше в історії спостережень покинула першу сотню країн світу за швидкістю мобільного Інтернету.

Про це свідчать дані рейтингу Ookla, який заміряє швидкість Інтернету у світі.

У цьому рейтингу Росія 2023 року посіла 102-ге місце. Для порівняння: роком раніше вона посідала 99-те місце. РФ опинилася нижче від Узбекистану, Вірменії, Тунісу, Киргизстану, а також України, яка перебуває на 97-му.

У Білорусі справи йдуть набагато гірше, ніж у РФ. Вона аж на 135-му рядку рейтингу, просто над охопленою вогнем Сирією, яка посідає 136-е місце.

Експерти запевняють, що погіршення якості російського мобільного Інтернету - це результат санкцій, введених проти Росії у відповідь на розв'язану війну. Мобільні оператори РФ виявилися відрізані від іноземного обладнання, а у країні не виробляють жодних аналогів.

Показово, що найшвидший мобільний Інтернет у Росії фіксують у Москві, тобто обладнання, яке вдається отримати в обхід санкцій, концентрується у російській столиці, а іншим регіонам доводиться задовольнятися тим, що залишилося.

Мінцифри РФ уже змістило терміни покриття РФ мережею стандарту LTE з 2025 на 2027 роки. Однак експерти вважають це недосяжним при збереженні санкцій проти Росії.

Зазначимо, що лідерами рейтингу за швидкістю мобільного Інтернету є арабські ОАЕ, Катар і Кувейт. Четверте місце посів Китай, а п'яте - Норвегія. Сполучені Штати на 13-му місці.

Раніше ексспічрайтер Путіна назвав реальний рейтинг диктатора РФ.

Ми також писали, що санкції "поховали" російський проект "Арктик СПГ 2", який готувався до запуску.

Автор: Татьяна Шевченко

Останні новини