6 січня 2024, 16:21

У Росії наростає куряча криза: у низці регіонів у магазинах порожні прилавки

У російських регіонах з полиць магазинів зникли курячі стегна, крила та грудки.

У Росії наростає куряча криза: у низці регіонів у магазинах порожні прилавки

У Росії слідом за стрімким подорожчанням курячих яєць почався дефіцит курячого м'яса. У Самарі, Єкатеринбурзі та Челябінську з полиць магазинів зникли курячі стегна, крила та грудки.

Про це йдеться у матеріалі The Moscow Times.

Так, мешканка Самари розповіла місцевим ЗМІ, що подібного дефіциту на куряче м'ясо раніше не спостерігалося, якщо не було стегон і гомілок, то філе та грудка завжди були у наявності, але зараз ситуація змінилася.

Жителі Єкатеринбурга додають: відсутність курячого м'яса фіксують у кількох магазинах міста, на полицях, де раніше розміщувалася така продукція, зараз порожньо.

Своєю чергою, жителі Челябінська розповідають, що курка почала пропадати з прилавків магазинів у п'ятницю, 5 січня. Водночас в обласному Мінсільгоспі стверджують, що "жодних проблем із поставками курячого м'яса немає".

Водночас ціна на курку у РФ зростає протягом останнього півроку. Наприклад, у червні вартість курячого м'яса збільшилася на 6,8%. Влада намагається заспокоїти росіян, наголошуючи, запевняючи, що зростання ціни зумовлене сезонними факторами, однак насправді причина криється у скороченні виробництва.

Нагадаємо, у грудні у Росії стрімко злетіли ціни на курячі яйця, а загалом за рік вартість цього товару збільшилася на 24%. У деяких регіонах ціна десятка яєць категорії C1 перевалила за 250 рублів. У зв'язку з цим у низці торгових точок почався поштучний продаж.

Автор: Артем Малиновский

Останні новини