4 лютого 2024, 15:40

В Україні очікується аномальна температура: прогнозуються добові рекорди

Наступного тижня у країні пануватиме тепле та вологе повітря середземноморського й атлантичного походження.

В Україні очікується аномальна температура: прогнозуються добові рекорди

Перші дні лютого в Україні вийшли досить теплими, та наступного тижня тенденція на підвищення температурних показників збережеться. Ба більше, в окремі дні у західних і південних регіонах можливі добові рекорди.

Про це розповів синоптик Ігор Кибальчич, інформує Meteoprog.

Такі погодні умови будуть зумовлені надходженням у країну теплого та вологого повітря із Середземномор'я й Атлантики. За рахунок циклонічної діяльності й атмосферних фронтів практично щодня спостерігатимуться опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу.

На початку тижня прогнозується вітряна погода, пориви можуть досягати 20-22 м/с.

Так, у перший день нового тижня, у понеділок, 5 лютого, температурні показники вночі коливатимуться у межах 0...5, удень +3...8. У південних областях і Криму традиційно тепліше: вночі +2...7, удень +7...12 градусів.

У наступні дні температура повітря підніметься ще на кілька градусів, наприклад, у південних регіонах прогнозують +11...16, а у неділю, 11 лютого, на Прикарпатті, Одещині та у Криму - до +20 градусів.

Зі свого боку, синоптики Укргідрометцентру повідомляють, що завтра по всій країні часом дощ і мокрий сніг. У західних і південних областях удень пориви вітру можуть досягати 25 м/с.

Температура у нічні години -1...+4, удень +2...7, на Закарпатті та на півдні +6...11.

У столиці у понеділок також очікується дощ зі снігом. Температура вночі +1...3, удень +4...6.

Раніше народний синоптик Станіслав Щедрін розповів, що наприкінці першої - початку другої декади лютого в Україні встановиться весняна погода, на півдні повітря прогріється до +20 градусів.


Автор: Артем Малиновский

Останні новини