12 червня 2024, 10:24

Ілон Маск погрожує заборонити своїм підлеглим використовувати продукцію Apple: стала відома причина

Ілон Маск висловив стурбованість з приводу планів Apple впровадити технології штучного інтелекту від OpenAI в операційні системи своїх пристроїв.

Ілон Маск погрожує заборонити своїм підлеглим використовувати продукцію Apple: стала відома причина

У понеділок, 10 червня, на одному із заходів, присвячених розробкам нових технологій, що проходив у Купертіно, корпорація Apple оголосила про співпрацю з OpenAI для впровадження ChatGPT в операційні системи своєї продукції. Глава компанії OpenAI Сем Альтман підкреслив: "Ми у захваті від можливості працювати з Apple і представити ChatGPT нашим користувачам у новому світлі. Apple підтримує наші цінності у галузі безпеки й інновацій, і це партнерство гармонує з місією OpenAI - надати передові технології штучного інтелекту кожному".

Ілон Маск висловив у мережі Х сумніви щодо заяв Apple про можливість забезпечення конфіденційності з використанням ChatGPT, незважаючи на відсутність власних розробок у сфері штучного інтелекту.

Засновник SpaceX наголосив, що такий крок може призвести до серйозних проблем безпеки й у разі реалізації цих планів він має намір заборонити використання продукції Apple у своїх компаніях.

"Apple акцентує увагу на "захисті особистих даних", проте делегує оброблення інформації зовнішньому AI, який вони не контролюють і не можуть розробити самостійно. Це не сприяє захисту приватності!" - заявив Маск.

Він раніше вже висловлював незгоду з політикою компанії, особливо після того, як Apple припинила рекламне співробітництво з одним із проєктів Маска.

У відповідь на заяву Сема Пуллари, директора Sutter Hill Ventures, щодо відсутності у OpenAI безпосереднього доступу до девайсів клієнтів і необхідності отримання дозволу від користувачів для будь-яких операцій з ChatGPT, Ілон Маск висловив ідею створення спеціального додатку, що контролюватиме можливості чат-бота, тим самим підвищуючи рівень захисту даних і конфіденційності.

Нагадаємо, Маск веде гру проти Байдена та може отримати посаду у разі перемоги Трампа.

Раніше повідомлялося, що штучний інтелект детально проаналізував голос Путіна та дійшов висновку, що на сьогоднішній день існує мінімум два його двійники.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини