28 червня 2024, 14:07

Найбільший телекомунікаційний гігант у Південній Кореї таємно заразив сотні тисяч абонентів шкідливим ПЗ

Південнокорейський телекомунікаційний гігант KT навмисно розповсюджував шкідливе програмне забезпечення серед сотень тисяч своїх абонентів, щоб вони не користувалися торентами.

Найбільший телекомунікаційний гігант у Південній Кореї таємно заразив сотні тисяч абонентів шкідливим ПЗ

Південнокорейський телекомунікаційний гігант KT (раніше Korea Telecom) навмисно розповсюджував шкідливе програмне забезпечення серед сотень тисяч своїх абонентів у спробі перешкодити використанню торрент-трекерів та інших P2P-сервісів. Про це повідомляє mezha.media.

Компанія KT створила цілий підрозділ, відповідальний за розроблення, підтримку та розповсюдження цього шкідливого ПЗ. Ця незаконна операція почалася у травні 2020 року та на піку торкнулася близько 600 000 користувачів.

Жертвами були клієнти, які використовували P2P-програму Grid. На комп'ютерах раптово почали з'являтися дивні папки, завантажені файли ховалися, а деяких випадках пристрої повністю переставали функціонувати. Представники Grid повідомили, що проблеми спостерігалися лише у абонентів інтернет-послуг KT.

У ситуацію втрутилася поліція після того, як джерелом загрози було ідентифіковано один із дата-центрів KT Bundang IDC. Компанія підозрюється у порушенні Закону про захист секретів зв'язку та Закону про інформаційно-комунікаційні мережі. Генеральний директор KT пішов у відставку.

За даними слідства, у KT існувала група, яка відстежувала P2P-трафік і втручалася в обмін файлами, а також розробила, розповсюджувала та керувала шкідливим програмним забезпеченням.

Внаслідок дії правоохоронних органів 13 осіб, у тому числі співробітники KT і їхні партнери, були ідентифіковані та передані до прокуратури.

Важливо відзначити, що КТ є гігантом телекомунікаційної індустрії Південної Кореї, який надає інтегровані провідні та бездротові послуги зв'язку. Діяльність корпорації охоплює сфери телекомунікацій та інформаційних технологій. КТ має лідируючі позиції на ринку фіксованої телефонії Республіки Корея та є другим за величиною оператором мобільного зв'язку у цій країні.

Нагадаємо, Південна Корея готова передати Україні весь арсенал летальної зброї за певної умови.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини