3 липня 2024, 10:56

Винахідник здивував жителів України, подолавши понад 600 км із Заходу до Києва на дивані заради важливої мети

Минулої доби, 2 липня, киян привернуло незвичайне видовище: столичними вулицями роз'їжджав саморобний диван на колесах під керуванням людини з пультом.

Винахідник здивував жителів України, подолавши понад 600 км із Заходу до Києва на дивані заради важливої мети

Протягом минулої доби киян привабило незвичайне видовище: столичними вулицями роз'їжджав саморобний диван на колесах під керуванням людини з пультом. Цей дивовижний транспортний засіб пройшов уже шлях завдовжки понад 600 кілометрів, виїхавши із Заліщиків Тернопільської області. Про це пише ТСН.

Як розповіла одна з учасниць подорожі Олена Дунець, разом з інженером-конструктором Аркадієм Фішманом вони здійснюють "диванні тури" містами України. Синій диван на колесах здатний розганятися до 10 км/год, а його акумулятора вистачає на 5 годин їзди. Підзарядити його можна за 2 години у будь-якому магазині, будинку або на АЗС.

За словами Олени, перехожі зазвичай допомагають нам і реагують позитивно, хоча бувають і винятки. Так, у Хмельницькому своє невдоволення висловили працівники обмінного пункту валют, яким диван нібито заважав працювати, а один чоловік навіть намагався викликати наряд через "незаконне паркування".

Проте більшість киян зустріли незвичайних мандрівників радо. До 6 липня диван-кочівник колеситиме столицею, а 3 липня його маршрут пройде Хрещатиком.


Олена й Аркадій не просто розважаються, але під час "диванних турів" збирають пожертви для української армії.

Нагадаємо, українська співачка Ірина Федишин змогла придбати десятки транспортних засобів для потреб ЗСУ завдяки гастрольному туру США та Канадою.

Раніше футболіст "Шахтаря" купив машину для ЗСУ та покатався на танку - росіяни обурені.

Автор: Светлана Романенко

Останні новини