16 вересня 2021, 14:24

Отруйні змії атакують школи на Прикарпатті

Кілька плазунів заповзли до навчального закладу вдень, коли всі учні ще були на уроках. Вчителям довелося викликати рятувальників.

Отруйні змії атакують школи на Прикарпатті

У селі Городниця Коломийського району, що поруч з Івано-Франківськом, у школі виявили непроханих плазунів. Гадюки не тільки заповзли до навчального закладу, а й зробили для себе гніздо, відзвітували напередодні в Івано-Франківській ОДА.

Спочатку вчителька випадково помітила "лускату" тварину ще у коридорі. Співробітникам школи вдалося самим відловити її. Однак пізніше у цьому навчальному закладі виявили ще пару змій. Тоді педколектив викликав на допомогу рятувальників.

Як розповіли в обласній ГСЧС, одного плазуна витягли з-під плінтуса, іншу гадюку дістали з-під батареї. Як уточнили, будівля школи вже досить старе, зараз у неї навчається близько 60 школярів, передає "Громадське".

На думку рятувальників, змії заповзли до навчального закладу, оскільки двері школи були відкриті, а поріг там низький.

Треба сказати, що по Україні у цілому гадюки досить часто зустрічаються. У наших широтах поширені відразу кілька видів - звичайна, степова і гадюка Нікольського.

Її отрута досить отруйний, здатна спричинити гибель людини. У разі потрапляння зміїного токсину до крові за 15-20 хвилин у жертви укусу фіксується млявість з головним болем,  починає нудити, з'являється блювота, пульс частішає, і паморочиться голова. Найбільше отрути гадюки при укусі виділяють навесні.

Усього в Україні з початку року від укусів змій постраждала 61 людина, половина випадків зареєстрована влітку.

Нагадаємо, чотири роки тому московські рятувальники полювали на 3-метрового пітона.

Вчені раніше показали, як виглядала найбільша і найнебезпечніша змія планети.

Два роки тому у Чорнобилі 4-метровий людина-змія вбила двох туристів.

А в минулому році під Харковом дитину вкусила отруйна змія.

Автор: Влад Коваленко

Останні новини