21 вересня 2021, 15:59

Восени Інтернет буде космічним: Ілон Маск оголосив нові терміни запуску Starlink

Щоб підключитися до "орбітальної мережі", користувачам необхідно буде придбати спеціальну приставку, а також внести абонентську плату.

Восени Інтернет буде космічним: Ілон Маск оголосив нові терміни запуску Starlink

Як заявив на конференції Mobile World Congress - 2021 президент і гендиректор компанії SpaceX Ілон Маск, терміни виведення Starlink (системи глобального супутникового Інтернету) з фази відкритого бета-тестування перенесли з серпня на жовтень 2021 року.

У планах компанії SpaceX, за словами її голови, розширити кількість користувачів нового супутникового Інтернету. Протягом наступного року Ілон Маск прогнозує залучення ще як мінімум пів мільйона нових абонентів мережі Starlink.

Крім цього, SpaceX направила до Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC) свою заявку, в якій детально описала план щодо Starlink Gen2 - другій фазі запуску орбітального Інтернету. Компанія Маска розраховує, що її космічний корабель нового покоління Starship віведе за один запуск на орбіту до 400 супутників глобальної інтернет-системи Starlink.

Next month

— Elon Musk (@elonmusk) September 17, 2021

У планах амбітного мільярдера не обмежуватися орбітальним Інтернетом тільки для Землі. У майбутньому SpaceX планує обійняти Павутиною Місяць і Марс. Це станеться після успішної їх колонізації людством. У цілому проект Starlink Gen2 буде складатися з 29 тисяч 988 космічних супутників, які розмістяться на 9 різних орбітах.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що компанія SpaceX успішно запустила у космос громадянську туристичну місію.

Також повідомлялося, що на ілюмінаторі російського модуля МКС виявлено тріщини.

Останні новини