3 жовтня 2022, 11:18

У росіян відкриваються очі: вони не вірять Міноборони РФ і даним про втрати – результати опитування

Більше половини росіян не довіряють даним Міноборони про втрати російської армії на війні в Україні.

У росіян відкриваються очі: вони не вірять Міноборони РФ і даним про втрати – результати опитування

Країна-агресор РФ загрузла у брехні, але вже навіть кремлівські пропагандисти вимагають правди від влади. Російський інформаційний простір починає трансформацію, а у народу розплющуються очі.

Лише 36% вважають правдою офіційні зведення про загибель солдатів на українському фронті, а більшість (54%) вважають їх фейковими, показало телефонне соцопитування служби Russian Field. Про це пише Тelegram-канал "Можемо пояснити".

Найнижчий відсоток довіри спостерігається у віковій групі 35-44, у тому числі цифрам оборонного відомства вірять лише 26%. Голові МО Сергію Шойгу та його пропаганді довіряють люди похилого віку, але й у найстаршій віковій групі думки розділилися практично порівну: 45% громадян у віці 60+ довіряють офіційним зведенням, 43% ні.

Останні дані про втрати серед російських військових 21 вересня оголосив Шойгу. Він повідомив про 5937 загиблих.

Недовіра до Шойгу, втім, не заважає більшості чоловіків (62% опитаних) заявляти про готовність з'явитися до військкомату за повісткою. Але саму часткову мобілізацію схвалюють не всі: молодь від 18-26 років проти мобілізації (56%), а люди старше 44 (кому вона менше загрожує) – "за" (70%).

Нагадаємо, в ISW вважають, що кремлівські наративи у ЗМІ зламані, а авторитет Путіна підірвали його ж соратники Пригожин і Кадиров. Аналітики наголошують, що російські пропагандисти вже не приховують свого розчарування мобілізацією у РФ.

Раніше путінська мобілізація розкрила низку проблем, які важко вирішити Міноборони РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини