15 жовтня 2022, 15:05

У РФ дефіцит із мікроелектронікою для ВПК: найбільші виробники заморозили виробництво – Мінфін США

У Росії склалася катастрофічна ситуація у військово-промисловому комплексі, що зробить свій внесок у якнайшвидшу поразку армії РФ в Україні.

У РФ дефіцит із мікроелектронікою для ВПК: найбільші виробники заморозили виробництво – Мінфін США

Російський ВПК позбавлений можливості випускати й обслуговувати озброєння та техніку, які "критично важливі" для путінських військ, що воюють проти України. Відповідну інформацію розміщено на сайті Міністерства фінансів США.

Москві доводиться розконсервувати стародавню техніку, щоб забезпечити солдатів на фронті хоч якимось озброєнням. Міжнародні санкції стали дієвим ударом по військовій промисловості країни-агресора.

"У Росії закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її військово-промислового комплексу, і російські чиновники стурбовані тим, що їм не вистачає іноземних компонентів", - повідомив американець Уоллі Адейемо, який обіймає посаду заступника міністра фінансів.

Гостра нестача критично важливих зарубіжних технологій зриває оборонне замовлення. Два найбільші у РФ виробника мікроелектроніки тимчасово заморозили випуск продукції через дефіцит комплектувальних. Американський чиновник не назвав російські компанії, які призупинили роботу.

Раніше у США пообіцяли жорсткі заходи всім за надання військової допомоги та підтримки ВПК РФ.

Повідомлялося, що США готуються вдарити по "захищеній від санкцій" галузі російської промисловості.

Нагадаємо, через дефіцит озброєння РФ розконсервувала установки 80-річної давності. В Україну перекидають металобрухт у вигляді гаубиць "Д-1" часів ВВВ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини