25 жовтня 2022, 15:47

Бойкот від основного покупця: найбільші НПЗ Індії відмовилися від російської нафти

Переорієнтація російського нафтового експорту на Схід під загрозою зриву: закупівлі Індією почали стрімко падати.

Бойкот від основного покупця: найбільші НПЗ Індії відмовилися від російської нафти

Індія стала ключовим покупцем російської сировини, яка після початку війни в Україні справно скуповувала всі барелі, що потрапили під бойкот у Європі. Після 24 лютого країна активізувалася на закупівлях "токсичних" для всього цивілізованого світу російських енергоресурсів "дешево". Імпорт із РФ зріс більш ніж у 30 разів. Проте зараз ситуація змінилася.

Як повідомляє Bloomberg, два найбільші державні індійські НПЗ Indian Oil Corporation і Bharat Petroleum Corporation Limited зараз відмовляються від закупівлі "чорного золота" з РФ на спотовому ринку. Про це пише Finanz.

Переорієнтація російського нафтового експорту на Схід під загрозою зриву: закупівлі Індією почали стрімко падати.

Так в Індії відреагували на затверджені Євросоюзом чергові санкції за анексію нових окупованих країною-агресором РФ територій України.

Європейське нафтове ембарго набирає чинності 5 грудня, та партії російської нафти з поставками після цієї дати простоюють. Індійські НПЗ бояться потрапити під можливі обмеження проти порушників санкцій і відмовляються від нових закупівель.

Зазначається, що на тижні, що завершився 14 жовтня, Індія скоротила імпорт на 11%, до 820 тисяч барелів на добу, а вже через тиждень закупівлі обвалилися до 580 тисяч барелів на день (мінус 30% за 7 днів).

Як повідомлялося, постачання російського вугілля та нафти до Індії зіткнулися з проблемами. Кремль втратить частину прибутків.

Раніше в Індії заявили про готовність відмовитися від російської нафти та приєднатися до "стелі цін".

Нагадаємо, Дмитро Гордон стверджує, що китайці й індуси вже не церемоняться з Путіним, якщо той не завершить війну в Україні до 15 листопада. Вони охоче підштовхнуть кремлівського диктатора у прірву.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини