2 листопада 2022, 17:30

Жовтневі доходи РФ від експорту нафти плескаються на дні, як і вся країна-окупант

Доходи Росії від експорту нафти впали у жовтні, але це лише перші поштовхи перед повним обвалом у грудні.

Жовтневі доходи РФ від експорту нафти плескаються на дні, як і вся країна-окупант

2 листопада стало відомо, що доходи Росії від мита на експорт нафти у жовтні встановили антирекорд, опинившись на дні. За вказаний місяць до бюджету надійшов 881 млн доларів при тому, що ще у вересні цей показник був вищим на 15% (1,22 млрд долара). 2021 року жовтень був для країни-окупанта прибутковішим в аспекті мита за експорт нафти на 28%. 

Як повідомляє "Агентство", Росія експортувала у жовтні 19,84 млн тонн нафти, що навіть більше, ніж за той же період у 2021 році.

Розмір мита водночас катастрофічно впав через падіння цін на "чорне золото" РФ. Якщо у жовтні 2021 року мито на тонну нафти становило 62,8 долара, то того ж місяця 2022 року - 44,4 долара

У листопаді прогнозують ще більше падіння надходжень до бюджету РФ, Євросоюз готується до набуття чинності ембарго на купівлю нафти країни-окупанта. Після того як заборона почне діяти, Росії не буде куди подіти 1,4 млн барелів нафти на добу. 

Раніше, 31 жовтня, повідомлялося, що Росія не знайшла нових покупців на свою нафту напередодні закриття європейського ринку. 

Нагадаємо, 28 жовтня повідомлялося, що марки нафти Brent і WTI почали дешевшати.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Павел Приходько

Останні новини