8 листопада 2022, 10:56

Туреччина заборонила польоти своєю територією російських літаків під санкціями – ЗМІ

Протягом кількох місяців влада Туреччини заплющувала очі на піратство Росії, проте з листопада лазівку для Москви закрили.

Туреччина заборонила польоти своєю територією російських літаків під санкціями – ЗМІ

Туреччина приєдналася до авіаблокади Росії та з 1 листопада заборонила проліт своєю територією лайнерів, зареєстрованих за кордоном. Про це повідомляє російське бізнес-видання "РБК" із посиланням на власні джерела.

ЗМІ уточнили, що заборону накладено на всі літаки, які Москва не повернула їхнім власникам після введення санкцій за вторгнення на територію України.

Після оголошення перших санкцій проти РФ навесні нинішнього року лізингодавці зажадали повернути лайнери, але російська влада дозволила авіакомпаніям залишити літаки собі.

Протягом кількох місяців влада Туреччини заплющувала очі на піратство Росії, проте з листопада лазівку для Москви було закрито.

За даними російської преси, простір дружніх країн, готових ризикувати порушенням санкцій Заходу, продовжує звужуватися для РФ.

Слідом за відмовою обслуговувати карти "Мир" на рівні великих державних і приватних банків Туреччина вирішила приєднатися до авіаблокади щодо російських перевізників.

"Борти, які взяті у лізинг і не повернуті власникам після початку війни в Україні, більше не можуть входити у турецький повітряний простір", - пише видання Finanz.

Ще у травні аналогічне рішення ухвалив Китай, влада якого заборонила польоти у своєму повітряному просторі лайнерів Boeing і Airbus з РФ. Перевізники з РФ, незважаючи на вжиті зусилля, так і не змогли підтвердити владі КНР, що вони зняли літаки з реєстрації за межами Росії. 

В умовах введення масштабних санкцій російська авіація опинилася на межі повного колапсу.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини