10 листопада 2022, 21:25

Максимум серед усіх режимів: у Великій Британії озвучили цифру заморожених активів РФ

Британія заморозила понад 20 млрд доларів російських активів і готова продовжувати фінансовий тиск.

Максимум серед усіх режимів: у Великій Британії озвучили цифру заморожених активів РФ

Велика Британія готується вдвічі збільшити кількість співробітників управлінь, які задіяні у підготовці та реалізації фінансових санкцій, покладених на Росію. Відомо, що загальний обсяг заморожених активів РФ у рамках санкцій, введених після вторгнення в Україну, становить близько 21 мільярда доларів. Як повідомляє видання Bloomberg, йдеться про реальні гроші та кошти, вкладені у цінні папери.

У Британії заявили, що на сьогодні розмір заморожених російських активів є максимальним серед країн, які потрапили під санкції. Відомо, що фінансові обмеження запроваджено та діють щодо 1,2 тисячі фізичних осіб і приблизно 120 юридичних осіб і компаній.

"Зараз на РФ накладено найжорсткіші санкції, здатні завдавати відчутної шкоди її військовій машині. Щоб продемонструвати той факт, що ми робимо все можливе, щоб забезпечити необхідний рівень тиску на соратників Путіна, ми готові вдвічі збільшити кількість співробітників управління зі здійснення фінансових санкцій", - заявили у Міністерстві фінансів Великої Британії. 

Повідомлялося, що Велика Британія заявила про готовність збільшувати військову підтримку України в умовах необхідності протистояти військовій агресії з боку РФ.

Відомо, що міністр оборони Великої Британії анонсував передачу озброєння у рамках нового пакета військової допомоги.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Ольга Пилипенко

Останні новини