18 листопада 2022, 13:56

На "Північних потоках" знайшли сліди вибухівки – у Швеції озвучили версію події

Триває розслідування вибухів на газових магістралях в акваторії Балтійського моря, але є перші висновки.

На "Північних потоках" знайшли сліди вибухівки – у Швеції озвучили версію події

Хто стоїть за вибухами російських газопроводів "СП-1" і "СП-2" остаточно не встановлено, але це була диверсія. Такого висновку дійшли фахівці з Поліції безпеки Швеції, повідомила прокуратура країни.

Пошкодження з руйнуваннями двох ниток "Північних потоків" сталися в економічній зоні Швеції, тому з'ясовують усі обставини події слідчі цієї країни.

У п'ятницю, 18 листопада, вони поінформували, що під час проведених аналізів на кількох вилучених сторонніх предметах було виявлено залишки вибухових речовин. Як зазначається, на дні Балтійського моря було зроблено значні вилучення, а сам процес ретельно документувався.

Розслідування ще не закінчено, але, за попередніми висновками, мала місце диверсія.

"Робота з розширеного аналізу триває, щоб можна було зробити більш переконливі висновки про інцидент", - заявив прокурор Матс Люнгквіст, який проводить розслідування пошкоджень газопроводів.

Труби газопроводу між кратерами сильно пошкоджено внаслідок 5 вибухів, їхні уламки розкидані по дну у радіусі 250 метрів, ідеться у доповіді.

Фахівці з'ясовують, хто стоїть за підривом газових магістралей і як притягнути до відповідальності винного.

Нагадаємо, Німеччина спіймала Росію на брехні про "вцілілу" трубу "Північного потоку - 2".

Як писав Діалог.UA, фінські сейсмологи зафіксували у територіальних водах РФ приблизно за 40 кілометрів від Виборга п'ять вибухів. У РФ взяли паузу та мовчать.

Раніше Юлія Латиніна висловила думку, що за вибухами російських газопроводів "Північний потік" стоїть сам диктатор Володимир Путін.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини