21 листопада 2022, 07:11

Синоптики дали оновлений прогноз про погоду в Україні на Новий рік і взимку 2023

Майбутня зима 2022–2023 років буде для України не холоднішою, ніж попереднього року.

Синоптики дали оновлений прогноз про погоду в Україні на Новий рік і взимку 2023

Перша зима України, яку наша країна зустріне війною з РФ, не буде холоднішою, ніж торік. У грудні та у період новорічних свят синоптики не обіцяють сильних морозів і снігопадів.

Синоптик Станіслав Щедрін каже, що морози можуть прийти до нас у січні та лютому. До цього очікуються невеликі мінуси та мокрий сніг.

"Грудень фактично весь буде теплий. Будуть дощі, мокрий сніг і слабкий мороз. На різдвяно-новорічні свята погода буде такою ж, як і минулого року: без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами", - прокоментував Щедрін.

Його колеги з Wismeteo припускають, що 20, 23 і 24 листопада температура повітря у Києві вночі опускатиметься до -8 градусів. В інші дні таких морозів не передбачається, а вдень за вікном буде від -2 до +4 градусів.


Наприкінці листопада можливий дощ, після чого опадів деякий час не передбачається.

У грудні ночами градуси не опускатимуться не нижче позначки -7 градусів. Однак середня нічна температура коливатиметься на рівні -2 градусів. У перший місяць зими дні будуть комфортними для прогулянок на свіжому повітрі: синоптики прогнозують мінімум від -2 до +6 градусів.

Українцям рекомендують підготувати добротне взуття на високій підошві, оскільки у грудні будуть і дощ, і сніг, і мокрий сніг.

Водіям слід подбати про зимову гуму, щоб забезпечити свою безпеку на дорозі.

Як повідомлялося раніше, 21 листопада буде складним і не найприємнішим у плані погоди, прогнозує синоптик Наталка Діденко.

А у Києві цієї осені температура повітря вперше опустилася до -2...- 1 градуса. Ця подія підвела риску під безморозним періодом, який нинішнього року тривав рекордно довго - 225 днів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини