27 листопада 2022, 17:33

Шольц готовий увімкнути червоне світло для російської нафти

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримує ембарго на російську нафту.

Шольц готовий увімкнути червоне світло для російської нафти

Влада Німеччини готова підключитися до ембарго на російську нафту. Досі нафтопереробні заводи у німецьких містах Шведте та Лойне імпортували російську сировину трубопроводом "Дружба", проте з 1 січня федеральний уряд має намір відмовитися від закупівель, пише Welt з посиланням на заяву канцлера ФРН Олафа Шольца.

Німецька сторона розраховує, що частину необхідної нафти у майбутньому поставлятимуть танкерами до Ростоку, а звідти трубопроводом у Шведт.

Крім цього, уряд ФРН домовляється з Варшавою про транспортування "чорного золота" через польський порт Гданськ.

За словами Шольца, німецька влада проводить ретельну роботу зі створення технічних передумов для поставок нафти через Росток, а також контактує з польською стороною.

Таким чином, з наступного року уряд Німеччини має намір повністю відмовитися від імпорту нафти з Російської Федерації, підкреслює видання.

Нагадаємо, ембарго Євросоюзу щодо російської нафти набуде чинності з 5 грудня. Наразі країни "Великої сімки" та ЄС ведуть переговори щодо встановлення граничної ціни на сировину з РФ. Поки що досягти домовленості не вдається через позицію Польщі та держав Балтії, які вважають запропоновану ціну у 65 доларів за барель занадто високою.

Тим часом ЗМІ дізналися про намір Путіна підписати указ, яким буде заборонено експорт російської нафти у країни, що приєдналися до "стелі цін".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини