30 листопада 2022, 08:00

Кислиця пропонує ВРУ повернути Росії її історичну назву, запустивши опитування у Мережі

До 1721 року сучасна Росія мала зовсім іншу назву, яку вона отримала від річки Москва, - Московія.

Кислиця пропонує ВРУ повернути Росії її історичну назву, запустивши опитування у Мережі

Так усю територію тодішньої РФ називали не тільки в Україні, а й в інших державах. На іноземних картах також була назва Московія. Лише 1721 року за Петра було створено Російську імперію.

Напередодні посол України в ООН Сергій Кислиця на своїй сторінці у Twitter запропонував депутатам Верховної Ради повернути РФ її історичну назву, запустивши і соцопитування для своїх підписників.

Як яскравий приклад Кислиця взяв Угорщину і те, як цю країну називають жителі інших європейських країн. Угорщина - в Україні, Hungary - в англомовних країнах, Węgry - у Польщі, Rakúsko - у Словаччині, Ungarn - у Німеччині тощо, тобто на практиці, незважаючи на самоназву, ту чи іншу країну інші держави називають по-своєму.

Виходячи з цього прикладу Кислиця просить депутатів ВРУ переглянути назву РФ і повернути їй історичну - Московія.

До 1721 року РФ була Московією. Саме ж слово "Росія" - греко-візантійське, яке теж не є російським, а Петро I його запозичив у Русі.

У соцопитуванні Кислиці взяло участь майже 11 тисяч осіб і 98% висловилися за таке перейменування.

Раніше ми повідомляли, що у вересні 2022 року, виступаючи на засіданні ООН, Кислиця порівняв боротьбу з Путіним із війною проти Гітлера.

Нагадаємо, російська журналістка Латиніна передбачила кінець 400-річної історії Московії, яка у майбутньому буде придатком Китаю.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини