5 грудня 2022, 18:44

РФ, яка не визнала стелі цін на нафту, почала продавати "чорне золото" та бензин із рекордними знижками

Після того як Росія втратила свій найбільший ринок збуту нафти, вона продаватиме вуглеводні новим партнерам, але з рекордними знижками.

РФ, яка не визнала стелі цін на нафту, почала продавати "чорне золото" та бензин із рекордними знижками

З 5 грудня набули чинності подвійні "нафтові" санкції для РФ, які стали найболючішими для російської "нафтянки" за останні роки. Кремль продовжує вдавати, що встоїть перед цим ударом, хоча дії російської влади свідчать про абсолютно протилежний процес.

Кремлю дійсно вдалося знайти кількох покупців на свою нафту, однак умови угоди дивують. Пакистан отримуватиме "чорне золото" РФ зі знижкою (імовірно, до 40% - ред.). Міністр нафтової промисловості Мусаддік Малік каже, що його країна також отримає від Кремля бензин і дизель із дисконтом, однак поки що кінцеві ціни на паливо не озвучують.

Цікаво, що ще минулого тижня Москва відмовила Пакистану у знижках, заявивши, що не може нічого запропонувати Карачі, тому що всі обсяги законтрактовані для поставок найбільшим клієнтам, повідомила The News.

Тим часом російський Мінфін починає озвучувати дані про наповнення бюджету. Уже відомо, що за підсумками листопада Росія недоотримала 90,2 млрд очікуваних нафтогазових доходів.

За оцінюванням блогера Несміяна, вже у лютому Росія відчує вплив західних санкцій на нафтогазову галузь. У цей же час країни ОПЕК+ зрозуміють, як реагувати на зміни на ринку та можуть ще більше потіснити РФ.

Фінансові експерти попереджають, що у найближчому майбутньому на Росію чекає розігрів інфляції.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини