21 грудня 2022, 19:23

У Росії новий скандал через аферу з виробництвом "Москвича": ціна обурила росіян

Російським ЗМІ вдалося з'ясувати ціну на китайський автомобіль JAC JS4, який продають під вивіскою "Москвича".

У Росії новий скандал через аферу з виробництвом "Москвича": ціна обурила росіян

У Росії розгорівся скандал у зв'язку з надходженням у продаж "нової" моделі автомобіля "Москвич", вартість якого сьогодні було офіційно оприлюднено. Насправді машина на 100% є китайським кросовером JAC JS4 - його повне збирання теж відбувається у Китаї. У РФ на її капот лише монтують значок російського автомобіля, однак ціна при цьому різко зростає.

Російське видання "РБК" з'ясувало, що JAC JS4 з приклеєним у РФ значком "Москвич 3" для росіян коштуватиме щонайменше на 300 тисяч дорожче, ніж той самий автомобіль у люксовій комплектації без російського бренду.

Оригінальний китайський кросовер JAC JS4 коштує від 1,637 млн рублів. Той самий китайський автомобіль із назвою "Москвич" - від 1,970 млн.

Крім цього, так званий "Москвич" програє за ціною прямим конкурентам в особі Chery Tiggo 4 та Tiggo 4 Pro (1,7 млн руб), Haval Jolion і Geely Coolray (1,9 млн руб).

Більше того, у Росії ніхто не робить секрету, що "Москвич 3" - це китайський JAC JS4, до якого фактично просто прикручують шильдик "Москвич". Росіяни у соціальних мережах незадоволені та заявляють, що місцева влада знову влаштувала нову аферу, намагаючись заробити на пересічних жителях країни в умовах колапсу місцевої автомобільної промисловості.

"Сам шильдик теж відлитий у Китаї", - пишуть у Мережі.

Раніше у соціальних мережах вибухнув скандал у зв'язку з публікацією інформації про те, як Китай продає свої автомобілі у РФ із чотириразовою накруткою.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Ворошилов

Останні новини