22 грудня 2022, 22:11

"Це буде благословення для України", – Конгрес США підтримав важливу поправку до закону

Конгрес США схвалив поправку, яка дозволяє конфіскувати російські активи на користь України.

"Це буде благословення для України", – Конгрес США підтримав важливу поправку до закону

Підсанкційні олігархи й організації РФ допомагатимуть Україні боротися з агресором. Сенат Конгресу США проголосував за поправку про арешт активів російських олігархів і передачу їх Києву. Ініціатором зміни є сенатор від Республіканської партії Ліндсі Гремм, пише CNN.

За словами політика, схваливши цю поправку, його колеги дали "зелене світло" Міністерству юстиції США передавати доходи від заарештованих активів олігархів або інших підсанкційних організацій РФ українському народу.

"Це буде благословення для багатостраждального народу України. Це буде полегшення для американських платників податків... Це буде поганий день для олігархів", - сказав Грем.

Тепер законопроєкт має підтримати Палата представників.

Першою механізм конфіскації російських активів на користь України ухвалила Канада. У цій країні законопроєкт було підтримано ще у червні.

Нагадаємо, після візиту Володимира Зеленського до США, де він виступив перед Конгресом і провів кілька двосторонніх зустрічей, Джо Байден погодився на зустріч із Володимиром Путіним за однієї умови.

Тим часом у США заявили, що розглядають три шляхи досягнення миру в Україні. У кожної з цих моделей є прихильники, зокрема в Білому домі.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини