25 грудня 2022, 16:38

Тиждень зими у січні: коли в Україну повернуться морози

На новорічні свята в Україні очікується зовсім не зимова погода, але у другій декаді січня стовпчики термометрів опустяться у мінусову зону.

Тиждень зими у січні: коли в Україну повернуться морози

Прогнози синоптиків, які обіцяли досить теплу погоду поточної зими, схоже, починають збуватися. Новорічні свята в Україні відбудуться переважно при плюсовій температурі та з рідкісними опадами у вигляді дощу та мокрого снігу, що не дуже відповідає святковій атмосфері.

Зима повернеться в Україну лише у другій декаді січня та затримається приблизно на тиждень, свідчать дані порталу Wisemeteo.

Температура повітря почне знижуватися 9 січня. Наприклад, у Києві у період із 9 до 16 січня стовпчики термометрів уночі опустяться до -14...-7 градусів, удень від -7 до 0 градусів. Невеликий сніг прогнозується у період із 9 до 12 січня.

У Харкові буде ще холодніше. Тут у зазначений період в окремі дні вночі можливе похолодання до -20...-16 градусів, удень від -12 до -3 градусів. Снігопади на Харківщині можливі 9-го, 14-го та 15-го числа.

Тим часом у західній частині країни істотного похолодання не прогнозується. Наприклад, у Львові у другій декаді січня морози прогнозуються лише вночі: від -8 до -1 градуса. Удень температура коливатиметься приблизно 0...+1 градус.

Південні регіони залишаться переважно у плюсовій зоні. Так, в Одесі температура повітря у період із 9 до 16 січня очікується приблизно +1...7 градусів удень, уночі можливий невеликий мінус.

Тим часом у понеділок, 26 грудня, синоптики обіцяють дощ і мокрий сніг у західних областях, на решті території країни без істотних опадів. Температура повітря очікується від -2 до +3 градусів вночі, вдень від 0 до +5 градусів, а у південних регіонах до +8 градусів.

Раніше синоптики повідомляли, що незначне похолодання у січні очікується тільки наприкінці місяця, а до цього пануватимуть теплі повітряні маси.

Нагадаємо, циклон над Кримом приніс в Україну тепле Різдво з опадами у вигляді дощу. Лише у східних областях у неділю відносно сухо.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини