25 грудня 2022, 19:21

У США тапився "вибуховий" зимовий шторм, що призвів до рекордного обвалу видобутку газу

Сильний мороз і рясні снігопади, що накрили США, залишили мільйони людей без світлата призвели до скасування сотень рейсів.

У США тапився "вибуховий" зимовий шторм, що призвів до рекордного обвалу видобутку газу

Сполучені Штати опинилися у владі негоди, що порушила звичний ритм життя та нормальне функціонування промислових об'єктів, а також призвела до людських жертв. Йдеться про небачений зимовий шторм, що накрив американську територію, який супроводжується сильними морозами та рясними снігопадами.

Екстремальні погодні умови, попередження про які діють у 12 штатах, забрали життя понад двох десятків людей і залишили мільйони людей без світла. Крім того, "вибуховий циклон" призвів до рекордного скорочення видобутку природного газу, пише Bloomberg.

За інформацією агентства, у п'ятницю, 24 грудня, видобуток природного газу у США пережив найбільший одноденний спад за більш ніж десятиліття, зважаючи на те, що негода спровокувала заморозку рідкого палива у трубах і змусила закрити свердловини. Вона знизилася на 2,8 млн кубометрів.

Поставки у 48 штатах скоротилися майже на 10 мільярдів кубічних футів, або на 10%, порівняно з попереднім днем.


Своєю чергою, рівень споживання "блакитного палива" у США збільшився до найвищих максимальних значень з 2019 року.

Тим часом у соціальних мережах продовжують викладати знімки негоди, що вирує не тільки у США, а й у Канаді.


"Сильні снігові бурі, морози у США та Канаді. Температура сягала -48 градусів за Цельсієм. Понад 200 мільйонів американців охоплені холодною хуртовиною", - йдеться в описі до фото. 

Here's the city of #Buffalo in the state of #NewYork as a severe #WinterStorm continues to pummel parts of #USA. #ChristmasDay #NorthAmerica

More info:https://t.co/Gn2QJTxM8k pic.twitter.com/sCpJmBibrD

— BBC Weather (@bbcweather) December 25, 2022

Historischer Schneesturm: Mindestens 22 Tote in den USA – Millionen ohne Strom #news #buffalo #newyork #usa #winterstorm #bombenzyklon #stro pic.twitter.com/NjmZtkO66u

— k! News Deutsch (@knews_deu) December 25, 2022

Нагадаємо, ціна на газ у Європі впала до рівня, що фіксувався до лютого поточного року, тобто до початку повномасштабної війни в Україні. Причина цього - тепла погода, що дає змогу витрачати менше палива. Зараз паливо вилучається з європейських підземних сховищ на 100 кубометрів на добу менше, ніж тиждень тому.

Раніше аналітики дійшли висновку, що тепла погода допоможе безпроблемному проходженню європейськими державами зимового періоду.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини