27 грудня 2022, 23:09

Путіна таки змусили дотримуватися "стелі" цін на нафту – експерт вказав на важливу деталь

Фінансовий аналітик зазначив вірну ознаку того, що Кремль порушив обіцянку "забанити" продажі у рамках "стелі" цін.

Путіна таки змусили дотримуватися "стелі" цін на нафту – експерт вказав на важливу деталь

Володимира Путіна змусили дотримуватися "стелі" цін. Так вважає відомий фінансовий аналітик UBS, Group AG Джованні Стауново (Giovanni Staunovo). Про це він написав у своєму "Твіттері".

За його спостереженнями, російську сиру нафту доставляють до Індії танкерами, застрахованими західними компаніями, і це перша ознака того, що Російська Федерація порушила свою ж власну обіцянку заблокувати продажі у рамках обмеження цін, запровадженого "Великою сімкою".

Експерт також посилається на матеріал, опублікований Financial Times. Фахівці проаналізували судноплавну та страхову документації, з'ясувавши, що щонайменше 7 партій російської нафти було завантажено на танкери, застраховані на Заході, і це сталося вже після того, як 5 грудня ц. р. набуло чинності обмеження ціни.


Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заборонив продавати нафту у "недружні країни", але при цьому залишив лазівку.

Раніше повідомлялося, що Путін заявив про відсутність будь-яких негативних наслідків для економіки РФ на тлі введення "стелі" цін на нафту.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини