15 січня 2023, 22:06

Російським олігархам вказали на двері у Давосі

Всесвітній економічний форум у Давосі пройде без росіян у 2023 році.

Російським олігархам вказали на двері у Давосі

Повномасштабне російське вторгнення в Україну у лютому 2022 року посилило токсичність Росії у світі, причому це стосується не тільки керівництва країни, політичного істеблішменту, а й представників великого бізнесу.

Всесвітній економічний форум у Давосі, запланований із 16 до 20 січня, відбудеться без участі росіян, які стали небажаними учасниками зазначеного заходу, пише Bloomberg.

Крім відсутніх росіян, на Давоському форумі цього року не буде і представників Китаю. Китайський бізнес досі переживає найтяжчі наслідки пандемії коронавірусу: через падіння фондового ринку найбагатші люди Китаю втратили торік 224 млрд доларів.

Натомість спостерігається зростання кількості мільярдерів із країн Перської затоки, які нарощують свої статки за рахунок зростання цін на нафту.

Найчисленнішою делегацією мільярдерів на форумі у Давосі буде традиційно американська, у складі якої цього разу 33 особи. 13 мільярдерів делегує на захід Індія. А ось від Європи до Давосу приїдуть лише 18 мільярдерів.

Крім того, стало відомо, що Давоський форум цього року відвідає рекордна (52) кількість глав держав. Зокрема, очікується присутність канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Польщі Анджея Дуди, швейцарського лідера Алена Берсе. Своєю чергою, США, Велика Британія та Франція, найімовірніше, направлять не глав держав, але делегації високого рівня.

Загалом форум у Давосі відвідають понад 2 700 представників зі 130 країн.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що російські олігархи за п'ять перших місяців 2022 року збідніли майже на 41 млрд доларів.

Тим часом на початку цього року стало відомо, що прокурори США почали полювання за захованими активами російських бізнесменів, близьких до Кремля.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини