4 лютого 2023, 09:25

"Розкуркулений" олігарх РФ Малофєєв: уперше в історії США передали Україні конфісковані гроші – CNN

"Спонсора" "ЛДНР" російського олігарха Костянтина Малофєєва позбавлено коштів на американському банківському рахунку у рамках санкцій.

"Розкуркулений" олігарх РФ Малофєєв: уперше в історії США передали Україні конфісковані гроші – CNN

Уперше в історії Сполучені Штати віддали Україні гроші, конфісковані у російського бізнесмена за санкціями. Мільярдер, глава медіагрупи "Царьград" Костянтин Малофєєв у 2014 році підтримав війну на Донбасі, а незабаром його стали називати "спонсором русской весны". Він двічі потрапив під санкції (після окупації Сходу України 2014-го, а потім повторно на тлі повномасштабного вторгнення у квітні 2022-го), і тепер частина його фінансів буде спрямована в Україну.

Як пише CNN, Генпрокурор США Меррік Гарланд санкціонував переказ і оголосив, що конфісковані у російського олігарха гроші підуть на допомогу Україні, а точніше, на "підтримку українського народу".

Йдеться про понад 5 мільйонів доларів. На американському банківському рахунку Малофєєва було 5 мільйонів 379 тисяч 876 доларів, і тепер вони допоможуть українцям.

Українська сторона вже подякувала США за підтримку та єдність у тому, що у російських олігархів із санкційного списку "ніякого імунітету та безкарності за міжнародні злочини не буде".

Повідомлялося, що Канада конфіскує гроші Абрамовича з подальшою передачею їх Україні.

Нагадаємо, "путініст" Микита Михалков після втрати вілли в Італії вартістю 4 млн євро почав благати ЄС скасувати санкції.

Раніше у Німеччині вилучили нерухомість депутата Держдуми РФ у рамках дії санкцій.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини