6 лютого 2023, 08:02

Більше не можна ввезти: Естонія заборонила будь-яке пальне з Росії для фізосіб

В Естонію тепер заборонено провозити російський бензин навіть у каністрах.

Більше не можна ввезти: Естонія заборонила будь-яке пальне з Росії для фізосіб

Естонія, що межує з країною-агресором РФ, відмовилася від російського пального - тепер його не можна ввозити у країну навіть у маленькому обсязі, передає Тelegram-канал "Україна 365".

Напередодні після перехідного періоду набули чинності нафтові санкції ЄС проти Росії, і тепер, окрім заборони імпорту нафтопродуктів юридичними особами, унеможливило провезення "токсичного" пального простими європейцями під час перетину російсько-естонського кордону, зокрема й у власних каністрах, наявних у кожному авто.

З понеділка, 6 лютого, під час в'їзду з Росії до Естонії паливо в автомобілі може перебувати тільки у стандартному паливному баку. Зливати його звідти також заборонено. Як виняток - відкачування палива з метою ремонту автомобіля. Нафтопродукти країни-агресора забороняється купувати, ввозити та передавати.

Аналогічні обмеження також діють при в'їзді з РФ до сусідніх Латвії, Литви та Фінляндії.

Нагадаємо, Євросоюз слідом за сирою нафтою зупинив закупівлі у РФ і нафтопродуктів: бензину, дизеля й іншої сировини, що буде колосальним ударом по російській нафтовидобувній галузі та бюджету.

Повідомлялося, що Естонія готує потужний удар по РФ. Уряд країни розглядає можливість закриття для російських суден Фінської затоки.

Як раніше писав Діалог.UA, Естонія займеться розробленням механізму вилучення російських активів на користь України.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Марина Журавлева

Останні новини