12 лютого 2023, 18:03

Швейцарський банк заморозив третину російських активів

Швейцарський банк Credit Suisse заморозив російські активи майже на 20 млрд доларів.

Швейцарський банк заморозив третину російських активів

Західні держави продовжують блокувати активи росіян, які потрапили під обмежувальні заходи у зв'язку з війною РФ проти України.

Як повідомляє Sonntags Zeitung, швейцарський банк Credit Suisse заморозив третину задекларованих у країні російських коштів. Йдеться про суму майже у 20 млрд доларів, з них тільки 4,32 млрд є коштами росіян, внесених до санкційних списків Швейцарії. Решта активів є власністю осіб, щодо яких обмежувальні заходи запровадили інші держави.

Крім того, під заморозку потрапили державні активи РФ і кошти Центробанку.

До цього швейцарська влада поінформувала про блокування російських коштів на суму в 8,1 млрд доларів і понад десяток об'єктів нерухомості. Підставою для обмежувальних заходів є війна Росії проти України.

Нагадаємо, наприкінці січня ЗМІ писали про знайдений у Євросоюзі спосіб легального використання заморожених російських активів для допомоги Україні. Зокрема, йдеться про проведення інвестиційних угод на заблоковані кошти, за результатами яких основна сума у майбутньому підлягатиме поверненню РФ.

Раніше у ФРН заявили про готовність до розгляду питання передачі Україні заморожених російських активів, але за умови врегулювання всіх юридичних моментів.

Крім того, повідомлялося, що прокурори США шукають способи вилучити нерухомість, грошові рахунки та трастові фонди представників Росії, які були надійно сховані досвідченими фінансистами та юристами.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Артем Малиновский

Останні новини