21 лютого 2023, 11:56

Доліталися: більшість літаків авіакомпаній РФ не пускають до Китаю

До КНР не можуть долетіти літаки з РФ із подвійною реєстрацією або ті, що перебувають у списку санкцій Мінторгу США.

Доліталися: більшість літаків авіакомпаній РФ не пускають до Китаю

Як виявилося, не такий вже Китай і "друг РФ". Багато авіакомпаній не хочуть пускати на свої аеропорти літаки з РФ, які перебувають під санкціями з боку Заходу.

У самій РФ стверджують, що понад 50% російських літаків не можуть приземлятися у Китаї. Новиною поділилися росЗМІ з посиланням на лист Володимира Тасуна главі Мінтрансу РФ Віталію Савельєву.

Президент Асоціації експлуатантів повітряного транспорту заявив, що понад 480 літаків із РФ, які не виключені з Бермудського реєстру, а також понад 170 лайнерів, які перебувають у списку Мінторгу США, не можуть літати у Китай.

Ще з травня 2022 року у КНР не пускають у країну російські літаки, що мають подвійну реєстрацію. Ще у лютому минулого року більшість зарубіжних компаній не літають до РФ. Також у 2022 році було призупинено дію сертифікатів придатності літаків з авіакомпаній РФ.

Станом на лютий 2022 року більшість російських літаків мала місце реєстрації Бермуди або Ірландія.

Після запровадження санкцій у РФ спробували їх перереєструвати на батьківщині, однак у міжнародному переліку вони мають перше місце реєстрації, а Мінторг США забороняє такі літаки не лише приймати у себе, а й ремонтувати.

Заборонено у КНР приймати й ті літаки, які перебувають біля санкцій. Тасун у листі також повідомляє, що виникли проблеми з польотами у КНР і новітніх російських літаків Superjet. При цьому про причину проблеми він нічого не повідомляє.

Ще у 2022 році найбільші компанії припинили співпрацю з російськими авіакомпаніями. Минулого року одразу 9 російських компаній припинили взагалі здійснювати польоти поза РФ.

Раніше ми повідомляли, що у Китаї побачили неконтрольованість "конфлікту в Україні".

Нагадаємо, глава МЗС ЄС заявив про "червону лінію", яку переступить Китай у разі постачання зброї РФ для війни проти України.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини