21 лютого 2023, 23:11

Країни ЄС відрізають шляхи обходу санкцій для Росії – Reuters

Провідні країни ЄС почали розробляти нові механізмів запобігання обходу санкцій з боку РФ.

Країни ЄС відрізають шляхи обходу санкцій для Росії – Reuters

Низка країн-членів ЄС запропонувала використовувати фінансові механізми, що дають змогу блокувати можливість обходу санкцій з боку Росії через треті країни. За інформацією видання Reuters, з ініціативою виступили Франція, Чехія, Бельгія, країни Балтії, Німеччина, Румунія, Італія, Іспанія, Нідерланди та Фінляндія. Загалом 12 держав заявили про необхідність обмеження доступу РФ до європейського ринку та торгівлі.

"Методи обходу санкцій Росією стають дедалі винахідливішими. Цих зусиль вона докладає з метою продовження забезпечення необхідними компонентами військових виробництв й інших стратегічно важливих галузей, які працюють для фінансування війни", - зазначено у документі.

Країни ЄС мають намір вжити рішучих заходів, спрямованих на запобігання обходу санкцій. Для цього планують розробити методи співпраці державних органів безпеки та контролю, служб розвідки, а також НДІ й агентств статистичного обліку.

"Нам необхідно надіслати сильні месендж громадянам і організаціям у третіх країнах. Надання з їхнього боку підтримки Росії матиме для них серйозні наслідки, які стосуватимуться можливості мати доступ на ринки країн Євросоюзу", - зафіксовано у документі.

Раніше повідомлялося, що, на думку експертів, Росія підготувалася до санкцій ЄС, резерву економіки вистачить на термін до двох років.

Відомо, що США мають намір посилити санкційний тиск на енергетичний і оборонний комплекс РФ, а також банківський сектор.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Ольга Пилипенко

Останні новини