22 лютого 2023, 11:51

Новий удар США по 200 юридичних і фізичних особах РФ: ЗМІ озвучили перші деталі нових санкцій

Новий пакет санкцій з боку США охопить не тільки російських губернаторів, а й членів їхніх сімей.

Новий удар США по 200 юридичних і фізичних особах РФ: ЗМІ озвучили перші деталі нових санкцій

До річниці вторгнення армії Путіна в Україну у Вашингтоні готують для країни-агресора "подарунок" у вигляді нових санкцій. До "чорного списку" потрапить до 200 юридичних і фізичних осіб.

Журналісти WSJ запевняють, що під санкції потраплять суб'єкти, пов'язані з оборонною промисловістю, а також компанії, які допомагають обійти санкції з боку Заходу.

Також під санкції потраплять російські чиновники, губернатори та члени їхніх сімей. Новий пакет буде озвучено до кінця поточного тижня представниками Мінфіну та Держдепу США.

Напередодні заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо зізнався, що у Кремлі роблять усе можливе, щоб уникнути санкції.

Наразі Вашингтон спільно з ЄС і країнами G7 робить усе можливе, щоб покарати треті країни, які допомагають РФ обійти санкції.

Тим часом лідери ЄС обмірковують питання про введення санкцій проти компаній з Ірану, які надають РФ військову допомогу. А ще задумалися над питанням заборони російського імпорту на суму понад 11 млрд доларів.

Через рік після вторгнення армії Путіна в Україну проти РФ було введено рекордну кількість санкцій. До "чорного списку" потрапили енергетичні ресурси, фінансові установи, політики й олігархи.

Через рік після вторгнення дохід від експорту у РФ впав рівно у чотири рази.

При цьому РФ все ще вдається закуповувати мікрочіпи у Нідерландах і Німеччині, які можна використовувати у військових цілях.

Раніше ми повідомляли, що 20 лютого західні ЗМІ озвучили перші деталі нового санкційного пакета США для РФ.

Нагадаємо, в ЄС почали активно працювати над тим, щоб перешкодити РФ або третім країнам обходити санкції.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини