29 березня 2023, 08:02

Угорщина блокуватиме всі санкції ЄС тільки проти однієї сфери РФ: Сійярто озвучив деталі

Будапешт продовжуватиме блокувати всі санкції ЄС, спрямовані проти російської ядерної сфери, заявив Сіярто.

Угорщина блокуватиме всі санкції ЄС тільки проти однієї сфери РФ: Сійярто озвучив деталі

Напередодні глава МЗС Угорщини обговорив з віце-прем'єром РФ Олександром Новаком питання угорсько-російського співробітництва у сфері енергетики.

На своїй сторінці у соціальній мережі Сіярто дав зрозуміти, що його країна буде й надалі блокувати всі санкції, які тим чи іншим чином можуть торкнутися ядерної сфери РФ.

У Будапешті похвалилися, що продовжують своєчасно отримувати з РФ як нафту, так і природний газ. Навіть незважаючи на санкції з боку Заходу, РФ нібито готова почати ремонтні роботи газопроводу "Турецький потік".

Ба більше, Угорщина готова у співпраці з РФ побудувати нові блоки для АЕС "Пакш", саме тому Сійярто наголосив, що Будапешт і надалі блокуватиме всі санкції проти РФ у ядерній сфері.

Одночасно з цим очільник МЗС Угорщини заявив про переговори з французькою компанією Framatome, яка здійснює контроль над АЕС "Пакш".

Ще влітку 2022 року президент України закликав Захід ввести санкції проти атомної галузі РФ. Цього ж домагалися представники Польщі та Литви, однак у 10-му пакеті санкцій не знайшлося місця для представників Росатома.

Уже у березні польське видання PAP повідомило, що санкції проти атомної сфери РФ блокують Угорщина, Франція та Болгарія.

Раніше глава МЗС Угорщини закликав зупинити війну в Україні, також він проти того, щоб окуповані території були під РФ.

Нагадаємо, західні ЗМІ писали про те, що Франція та Угорщина готові домовитися про будівництво нових блоків на АЕС "Пакш" в обхід РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Мироненко

Останні новини