17 квітня 2023, 20:29

Путіну не вистачає грошей на війну проти України – бізнесу РФ дали півроку на збірання данини

Москва дала представникам великого бізнесу півроку, щоб зібрати 300 млрд рублів на війну.

Путіну не вистачає грошей на війну проти України – бізнесу РФ дали півроку на збірання данини

Кремль почав шантажувати представників великого бізнесу, щоб закрити дірку у бюджеті через рекордні витрати на війну. Підприємствам дали термін до жовтня - листопада, щоб зібрати разовий внесок. У разі недотримання дедлайну російський Мінфін підніме ставку "податку на надприбуток" удвічі, пише "Интерфакс".

Влада чекає від великих компаній 5% від суми, на яку прибуток 2021-2022 рр. перевищив показники 2018-2019 рр. Якщо податок не буде сплачено у найближчі 6 місяців, то ставка підскочить до 10%.

Як зазначають російські ЗМІ, закон про так званий податок на надприбуток набуде чинності тільки 1 січня 2024 року. Однак у Кремля немає часу чекати так довго, тому він намагається "простимулювати" бізнес до дострокової сплати внеску. До речі, спочатку підприємцям у РФ говорили, що цей податок буде добровільним, але, як завжди, обдурили й оформили його як обов'язковий.

Мінфін чекає надходження 300 млрд рублів від компаній.

Як повідомлялося раніше, Держдума РФ вирішила відібрати готівкові кошти у багатих росіян. Російські депутати хочуть змусити людей, які зберігають понад мільйон рублів у готівці, "здатися" податковій.

Крім цього, у РФ ввели єдиний реєстр призовників. Тепер потенційний мобілізований може отримати повістку онлайн, навіть не знаючи про неї.

Тим часом Путін здивований браком робочих рук у РФ, але вважає, що війна "сприятливо" вплинула на російську економіку. За його словами, місцеві компанії можуть зайняти звільнені місця на ринку.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Анастасия Югова

Останні новини