18 квітня 2023, 09:07

Росія заблокувала 50 кораблів у Чорному морі, грубо порушуючи "зернову угоду"

Кремль продовжує створювати перешкоди для нормального транспортування українського зерна у ті країни, які його потребують.

Росія заблокувала 50 кораблів у Чорному морі, грубо порушуючи "зернову угоду"

Жозеп Боррель, Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки, написав у своєму "Твіттері" про те, що Російська Федерація знову перешкоджає нормальній роботі "зернової ініціативи".

Зі свого боку, у Міністерстві інфраструктури України повідомили, що Москва заблокувала 50 кораблів з українським зерном у Чорному морі, причому сталося це у територіальних водах Туреччини.

Також стало відомо, що РФ з 10 квітня ц. р. у спільному координаційному центрі у Стамбулі в односторонньому порядку припинила реєстрацію суден, які подають українські порти для формування інспекційного плану. Замість дотримання домовленостей російська сторона складає свій власний план інспекцій, обираючи кораблі з черги на власний розсуд, що суперечить умовам "зернової угоди".

До речі, Кремль саботує домовленості щодо зерна вже не вперше. Під різними надуманими приводами різні пункти угод порушувалися росіянами вже кілька разів. Через це відразу кілька країн не можуть отримати українське зерно.

Нагадаємо, у Москві висунули п'ять ультимативних умов щодо "зернової угоди", назвавши їх "проблемами".

Раніше повідомлялося, що Кремль знову почав шантажувати Захід виходом із "зернової угоди".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Святослав Рыбальченко

Останні новини